L’Ajuntament de Tiana vota amb éKratos el Pressupost Participatiu 2017

L’Ajuntament de Tiana va engegar el passat 12 de juny un procés participatiu en el que els veïns i veïnes majors de 16 anys s’havien d’inscriure al Registre de Participació Ciutadana (www.tianaparticipa.cat) i així poder prioritzar l’execució de 5 projectes necessaris per al poble i que conformen un full de ruta per al govern municipal per als pròxims 2 anys.

Les 5 propostes que es presentaven a votació són: la creació d’un aparcament a l’aire lliure al centre del poble, el condicionament de la masia de Can Riera perquè es converteixi en un espai polivalent on es puguin fer actes culturals i relacionats amb la gastronomia, la construcció del nou local modular de l’Agrupament Escolta, la millora del parc del Doctor Mascaró i la remodelació de la Casa de la Delfina per convertir-la en punt d’informació turística i de promoció econòmica.

Les votacions s’han recollit del 12 al 18 de juny mitjançant la plataforma de participació i vot electrònic ‘Ekratos’ que permet compatibilitzar de manera simultània el vot presencial en urna electrònica i el vot telemàtic des de qualsevol dispositiu electrònic (mòbil, tauleta i ordinador). Aquesta és la única plataforma de participació i vot electrònic acreditada i verificada per la Generalitat de Catalunya.

Aquesta ha estat una nova experiència de participació ciutadana a Tiana i forma part del procés pedagògic del govern municipal que considera que la participació ciutadana en les polítiques públiques és una de les vies més innovadores en el perfeccionament de la democràcia.  La transparència i correcte funcionament de tot el procés, evidencien que a Tiana gaudim d’una molt bona qualitat democràtica.

Resultats

Els resultats obtinguts són els següents: en primer lloc el Cau (amb 577 punts), seguit de Can Riera (507 punts), el Parc del Dr. Mascaró (470 punts), l’aparcament (440 punts) i en darrera posició la Casa de la Delfina (amb 361 punts).

El Col·legi de Politòlegs vota amb éKratos les eleccions a la nova Junta de Govern

El passat 15 de juny van tenir lloc les eleccions a la nova Junta de Govern del Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya, les primeres realitzades a través d’una plataforma on line de vot electrònic que va permetre els col·legiats i col·legiades poder votar des de casa.

JORDI PACHECO ÉS PROCLAMAT NOU DEGÀ DEL COLPIS

En el seu primer discurs com a degà, Jordi Pacheco va voler agrair el suport rebut pels col·legiats i col·legiades així com la tasca feta fins ara per l’anterior Junta de Govern, dels qui va dir que havien aconseguit consolidar el Col·legi.

XERRADA SOBRE VOT ELECTRÒNIC: CONEIX LA PLATAFORMA ÉKRATOS

En aquest sentit, el mateix dia de les eleccions (15 de juny) el Col·legi va organitzar una xerrada d’una hora de durada (a les 18:00 a la seu del Colpis) en què els responsables de la plataforma van explicar el funcionament i els avantatges.

éKratos la solució tecnològica aportada per la xarxa Catalonia SmartLab

éKratos, la solució tecnològica aportada per la xarxa Catalonia Smartlab, va respondre amb èxit als reptes de participació ciutadana de l’Ajuntament del Baix Llobregat.

SmartCATés l’estratègia del Govern de la Generalitat de Catalunya que, alineada amb l’estratègia Europa 2020 de la Comissió Europea, estén el concepte d’Smart City a escala de país per dur a terme un programa que integri i coordini les iniciatives locals i supralocals, doni suport a les empreses i desplegui iniciatives Smart a tot el territori.

SmartCAT té com a objectiu convertir Catalunya en un “Smart Country” de referència internacional que aprofiti l’ús de la tecnologia i la informació digital per innovar en els serveis públics, impulsar el creixement econòmic i promoure una societat més intel·ligent, sostenible i integradora.

Un 78% del registre de participació vota la reforma de la Carretera de Molins de Rei

Els molinencs i molinenques volen, majoritàriament, que la reforma de la Carretera eixampli les voreres. La proposta C ha obtingut un 35’74% dels vots emesos en el procés participatiu organitzat per l’Ajuntament i en el que hi han participat 1.854 persones. La proposta A, que no preveia canvis en els usos del vial, ha aconseguit el 33’41% dels vots i la proposta B, que incorporava un carril bicicleta, ha estat defensada pel 30’86% dels participants en el procés participatiu més important realitzat mai a Molins de Rei.

La reforma de la Carretera incorporarà voreres àmplies. Així ho han decidit els veïns i veïnes de Molins de Rei que s’han expressat durant tota la setmana amb els seus vots en format electrònic o acostant-se aquest cap de setmana a l’Oficina d’Atenció Ciutadana on podien votar presencialment. En total, de les 21.012 persones que podien fer-ho, s’han inscrit al registre de participació ciutadana 2.374 persones, i d’aquestes han votat 1.854 (un 78’10%).

De tots els vots emesos, un 35’74% (659 vots) han optat per la proposta C, la que incorpora l’eixamplament de les voreres. Un 33’41% (616 vots) han estat per la proposta A, que plantejava mantenir els usos actuals de la Carretera. Finalment, la proposta B que preveia un carril bicicleta segregat, és la que ha tingut menys suport, amb un 30’86% (569 vots).

L’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals, ha manifestat que “el procés participatiu ha estat un èxit i, a més, ens ha servit per aprendre molt i ens serà molt útil de cara al futur”. L’alcalde ha comentat que “el fet de què hi hagi hagut tanta participació i que les tres propostes hagin obtingut tants vots demostra que tots tres projectes eren bons i aportaven coses interessants”. Casals ha dit també que a partir d’ara “tenim un camí marcat per la pròpia gent i el repte és tirar endavant la proposta C assegurant que suposa una transformació beneficiosa per tota la vila”.

De la seva banda, el primer tinent d’alcalde, Xavi Paz, ha subratllat que “s’ha generat debat a l’entorn de la reforma de la Carretera amb un procés participatiu que la ciutadania se l’ha fet seu”. Paz també ha explicat que “a partir d’ara el govern treballarà per implementar la proposta que ha escollit perquè la nostra aposta era la de transformar el municipi fent-lo més atractiu i millor per a tothom”. Per Paz “avui tots podem estar ben orgullosos de Molins de Rei”.

Finalment, la regidora de Participació Ciutadana, Laura Soto, s’ha mostrat molt feliç i satisfeta de “com ha funcionat un procés tan ambiciós com aquest”. Soto ha explicat que “normalment aquest tipus de processos es consideren un èxit si mobilitzen a un 3% de la població, i nosaltres ens hem acostat molt al 9%, per tant hem superat totes les expectatives”. Soto ha acabat assegurant que el procés ha estat “net i rigorós”.

Finalment, i pel què fa als resultats de participació, cal destacar que les dones han votat més que els homes (un 52’91% vers el 47’09%) i que set de cada deu votants han optat per la votació electrònica. No obstant això, fins a darrera hora hi ha hagut cues a l’Oficina d’Atenció Ciutadana per participar en la votació per escollir quin tipus de reforma s’ha de fer a l’antiga Carretera N-340. Un projecte urbanístic que pot superar els 6 milions d’euros d’inversió i que canviarà el paisatge urbà d’aquest eix viari.

Molins de Rei ha votat la reforma de la carretera amb la plataforma éKratos

Des del passat dilluns 27 de febrer fins el diumenge 5 de març, Molins de Rei ha votat la reforma de la Nacional 340 al seu pas per la població del Baix Llobregat.

La votació es va realizar online o presencialment a l’Oficina d’Atenció al ciutadà el dissabte 4 i diumenge 5 de març.

Els molinencs i molinenques podien escollir entre tres opcions elaborades per l’Àrea Metropolitana de Barcelona. El vot electrònic fa que els ciutadans puguin votar la seva opció preferida. Els resultats es van fer públics de forma automàtica un cop tancada l’urna electrònica el mateix diumenge a les 14.30 hores.

Mollerussa primer Ajuntament en utilitzar la votació electrònica presencial i online

La ciutadania escull el projecte ‘Mollerussa + que mai’ com a guanyador de la consulta per reformar el centre

El consistori valora positivament que un 10% dels cens convocat, entre ciutadans i comerços, hagi participat del procés nou a Catalunya en el format

Un total de 876 persones, un 10% del cens de 8.740 votants convocat, han participat en la popular oberta per l’Ajuntament de Mollerussa amb l’objectiu de conèixer l’opinió dels veïns i veïnes sobre la reforma del centre urbà que ha donat com a guanyadora la proposta Mollerussa + que mai, de l’agrupació de licitadors de Mollerussa representada per Cristina Clotet i composada amb Esther Gatnau. Aquesta proposta ha aconseguit el 58.44% dels vots, mentre que en segon lloc s’ha situat la proposta Tapiz, del valencià Antonio López, amb un 28.69%, i en tercer lloc, Connecta’t, del gabinet barceloní encapçalat per Estanislau Roca i composat amb Joan Florit, Aitor Estévez i Yolanda Olmo. Un total de 29 vots han estat en blanc.

L’alcalde Marc Solsona, acompanyat del regidor d’ERC, Narcís Romà, i de la portaveu del PSC, Teresa Ginestà, així com de les regidores de participació Imma Casanella i Griselda Soteras i de la d’Urbanisme, Dolors Bargalló, ha donat a conèixer el resultat i ha valorat molt positivament el procés consultiu ja que s’ha aconseguit “una alta participació a través d’uns sistema nou a Catalunya en el format ja que tots els vots, tant els telemàtics com els presencials, han estat electrònics”. Narcís Roma, per la seva part, també indicat que “avui s’ha obert un camí important pel que fa a donar la veu al poble perquè decideixi en temes que l’importen”. Per la seva banda, Teresa Ginestà, ha destacat també l’elevada participació ja que “és important que els ciutadans se sentin com a seu aquesta projecte que canviarà la fisonomia de la ciutat”

La proposta guanyadora servirà a l’Ajuntament per orientar la reforma de 10 carrers i places del nucli central de la ciutat, una reforma que ha previst dur a terme abans del 30 de juny del 2018 amb un pressupost de 3 milions d’euros, dels quals la meitat estan subvencionats per la Generalitat a través del Pla de Barris. Aquesta transformació del centre inclou, a més de les places Major, de l’Ajuntament, del Pla d’Urgell i de Manuel Bertrand i adjacents; l’avinguda Catalunya, el carrer Onze de Setembre, de Santa Cristina, de la Ciutat de Lleida, de l’Estrella, de Ponent i de l’Acadèmia. A partir de la propera setmana, Solsona ha indicat que es començarà a treballar amb l’equip guanyador de la consulta i l’oficina tècnica creada per aquesta finalitat en la definició dels projectes executius que han de transformarà l’aparador de la ciutat perquè guanyi en competitivitat.

Un projecte que dibuixa una visió global de la ciutat on el vianant té més protagonisme

Mollerussa + que mai, que com les altres dues dóna prioritat al vianant per davant del cotxe, dibuixa una visió global de la ciutat a partir d’una anella verda que discorre per l’avinguda del Canal, el passeig de la Salle, la zona nord de la via del tren, l’avinguda de la Pau, el passeig de la Sardana i l’avinguda de Catalunya. Es fixa en diferents zones de la ciutat. Una d’elles és l’avinguda del Canal, en la que sense modificar el recorregut del cotxe, proposa canviar l’aparcament de costat, ampliant la vorera existent i potenciant com a zona de passeig i pel carril bici la banda que toca al canal. També en aquesta avinguda apunta la possibilitat de construir un pàrquing soterrat en un solar municipal existent entre l’Escola Municipal de Música i l’edifici Sant Jordi i deixar la part superior de l’aparcament a la cota actual del carrer per tant de dotar l’espai resultant de zona verda i integrar-lo amb l’avinguda.
La proposta també planteja solucions per a la zona de l’avinguda Catalunya i la plaça de Sant Jaume. En aquesta plaça aposta per eliminar part del recorregut dels cotxes, mantenir part de la zona d’aparcament però potenciant la zona verda i el parc infantil amb l’objectiu, també, d’integrar-la a l’avinguda de Catalunya, on creuen necessari treure un sentit de la circulació per fer les voreres més amples i amb més arbrat en la banda nord i deixar l’aparcament a la banda sud. Aquesta modificació permetria una millor integració a l’anella verda plantejada i potenciaria la plaça de Sant Jaume, fins on proposen que arribi el mercat setmanal del dimecres, que mantindria el mateix circuit actual tot i reubicant les parades de l’avinguda del Canal que ocupen des de l’Escola Municipal de Música fins al carrer de Domènec Cardenal.
Un altre dels eixos important de la seva proposta és el carrer de Ferrer i Busquets, on volen potenciar la banda nord, amb arbrat i voreres més amples i sense aparcament, que el situarien en semibateria a la banda sud. A aquest traçat hi hauria dues excepcions: la zona de L’Amistat i la de la de l’església. A la primera, suprimirien l’aparcament del davant del teatre i es convertirà el carrer de la Ciutat de Lleida en ús exclusiu per al vianant amb una zona verda. En la segona, es planteja elevar el nivell de la carretera a la mateixa cota que la vorera per unificar aquest espai amb la plaça de l’Ajuntament tot i permetent el pas dels vehicles com fins ara però facilitant el fet de poder tancar la circulació en dies puntuals per a acollir determinats esdeveniments.

Pel que fa al centre històric, la proposta aposta per unificar les 4 places (Major, de l’Ajuntament, de Manuel Bertrand i del Pla d’Urgell) amb elements semblants amb la distribució de zones verdes, espais de jocs infantils i zones de restauració. L’objectiu és arribar a què sigui un espai d’ús prioritari per al vianant tot i que, d’entrada, habiliten un carril per al trànsit rodat perquè la seva supressió pugui ser progressiva. Quant a la resta de carrers del centre històric, s’aposta per posar-los a un únic nivell amb prioritat per al vianant però permetent el pas de vehicles. La seva idea és potenciar-los també amb l’habilitació en els carrers que ho permetin de mobiliari urbà i d’arbrat.

 

Fotografia i audiovisual de Mollerussa TV.

Mollerussa vota la reforma del centre urbà amb la plataforma Ékratos

Del 20 al 26 de febrer la ciutadania de Mollerussa i els comerços del centre estan cridats a participar en la consulta per decidir entre els tres projectes finalistes per orientar la reforma dels carrers i places del centre urbà de la població.

L’Ajuntament impulsa aquest procés participatiu que emprarà la plataforma Ékratos perquè els electors puguin emetre el vot per via telemàtica des de qualsevol ordinador o dispositiu mòbil, o bé presencialment a les oficines de l’Ajuntament de Mollerussa.

Aquest és el primer cop que una consulta amb vot electrònic permet fer una votació telemàtica i presencial sense necessitat d’utilitzar paperetes i urna física, de manera que tots els vots es dipositen en la mateixa urna electrònica, permetent que el recompte de resultats sigui immediat en el moment de tancament del període de vot, sense haver d’esperar a cap recompte en paper.

El vot presencial afavoreix que persones amb menors habilitats en l’ús de les noves tecnologies de la informació i la comunicació, puguin participar amb igualtat de condicions respecte als que decideixin efectuar el vot telemàtic des del seu ordinador o dispositiu mòbil.

RAPIDESA, COMODITAT, ESTALVI I SEGURETAT!

La nova plataforma de participació i vot eletrònic Ekratos està pensada per als processos de consulta i decisió col·lectives en ajuntaments i organitzacions.

Permet compatibilitzar de manera simultània el vot presencial en urna electrònica i el vot des de qualsevol dispositiu electrònic (mòbil, tauleta i ordinador). D’aquesta manera la participació electrònica és accessible a qualsevol persona independentment de la seva destresa amb les noves tecnologies.

T’agradaria provar Ekratos al teu ajuntament o organització?

Posa’t en contacte amb nosaltres i t’informarem sense compromís.