L’Ajuntament de Tiana vota amb éKratos el Pressupost Participatiu 2017

L’Ajuntament de Tiana va engegar el passat 12 de juny un procés participatiu en el que els veïns i veïnes majors de 16 anys s’havien d’inscriure al Registre de Participació Ciutadana (www.tianaparticipa.cat) i així poder prioritzar l’execució de 5 projectes necessaris per al poble i que conformen un full de ruta per al govern municipal per als pròxims 2 anys.

Les 5 propostes que es presentaven a votació són: la creació d’un aparcament a l’aire lliure al centre del poble, el condicionament de la masia de Can Riera perquè es converteixi en un espai polivalent on es puguin fer actes culturals i relacionats amb la gastronomia, la construcció del nou local modular de l’Agrupament Escolta, la millora del parc del Doctor Mascaró i la remodelació de la Casa de la Delfina per convertir-la en punt d’informació turística i de promoció econòmica.

Les votacions s’han recollit del 12 al 18 de juny mitjançant la plataforma de participació i vot electrònic ‘Ekratos’ que permet compatibilitzar de manera simultània el vot presencial en urna electrònica i el vot telemàtic des de qualsevol dispositiu electrònic (mòbil, tauleta i ordinador). Aquesta és la única plataforma de participació i vot electrònic acreditada i verificada per la Generalitat de Catalunya.

Aquesta ha estat una nova experiència de participació ciutadana a Tiana i forma part del procés pedagògic del govern municipal que considera que la participació ciutadana en les polítiques públiques és una de les vies més innovadores en el perfeccionament de la democràcia.  La transparència i correcte funcionament de tot el procés, evidencien que a Tiana gaudim d’una molt bona qualitat democràtica.

Resultats

Els resultats obtinguts són els següents: en primer lloc el Cau (amb 577 punts), seguit de Can Riera (507 punts), el Parc del Dr. Mascaró (470 punts), l’aparcament (440 punts) i en darrera posició la Casa de la Delfina (amb 361 punts).